پارامتر snr در سیستم های dsl
پارامتر snr در سیستم های dsl

یکی از ویژگیهای قابل توجه در تجهیزات dsl  امکان دستیابی به سرعتهای بالا در فواصل  طولانی می باشد.

البته در اینجا لازم است به پارامتر بسیار مهمی که در کنار سرعت خط مهم هست اشاره نماییم که همان SNR Margin یا Singnal to Noise Ratio Margin می باشد. اصولا به منظور مقایسه مودمهای برندهای مختلف بر روی یک مسیر مسی، باید پرسید که سرعت مورد نظر را با چه SNR Margin ی ارائه می دهد.

در تئوری SNR به معنای نسبت توان سیگنال به توان نویز در هر نقطه از مسیر مسی می باشد. هر چقدر این نسبت بیشتر باشد، نشانگر این خواهد بود که سیگنالی بس قویتر از نویز خواهیم داشت و این موضوع موجب پایداری بیشتر ارتباط خواهد شد.

حال SNR Margin به معنای حاشیه اطمینان SNR می باشد و بدین معناست که بدان میزان تا مرز قطع ارتباط با آن سرعت خاص فاصله خواهیم داشت.

اصولا SNR با واحد لگاریتمی dB نشان داده می شود و به طور تقریبی هر سه dB به معنای ٢ برابر شدن نسبت توان می باشد، لذا شش dB حدود ۴ برابر، نه dB حدود ٨ برابر و ده dB نیز به معنای ١٠ برابر می باشد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد dB می توانید به سایت ذیل مراجعه نمایید.

در برقراری ارتباطات DSL، سرعت با SNR Margin نسبت عکس دارد، لذا اگر شما سرعت خط را از دو مگابیت بر ثانیه به یک مگابیت بر ثانیه کاهش دهید، SNR Margin افزایش یافته و خط پایدارتر خواهد شد.

به صورت تجربی SNR Margin زیر ۵ مناسب نبوده و احتمال قطع شدن ارتباط و وجود خطای مسیر بسیار بالا خواهد بود. مقادیر بین ۶ و ١٠ مناسب بوده اما در صورت تغییر شرایط محیطی کابل، امکان قطع شدن ارتباط وجود خواهد داشت.  در صورتی که SNR Margin مقادیری بین ١١ و ٢٠ داشته باشد بسیار خوب بوده و احتمال قطع شدن ارتباط در صورت تغییر شرایط بسیار پایین می باشد. مقادیر بین ٢٠ و ٢٨ عالی بوده و قطع ارتباط تقریبا نا محتمل خواهد بود. در پایان مقادیر بالای ٢٩ نیز بسیار عالی و آرمانی می باشد.در ادامه شما می توانید جدول سرعت بر حسب فاصله و همچنین نمودار مقایسه ای مودم های Tainet با برندهای دیگر را ملاحظه فرمایید.