ملزومات مخابرات نوری Optical Communication Essentials
ملزومات مخابرات نوری Optical Communication Essentials

 در این فصل مفاهیم اساسی سیستمهای مخابراتی نوری نشان داده می شود. تشریح مشخصات خصوصیات عمل مؤلفه های اساسی به استفاده کننده‌ی این مکتوب اجازه می دهد که عملکرد لینک های نوری را بهتر درک کند. مؤلفه های شامل انواع فیبرهای نوری، فرستنده و گیرنده نوری، قطعات نوری غیر فعال، تقویت کننده های نوری و قطعات نوری فعال هستند. البته، تأکید اصلی در این مکتوب بر روی مؤلفه های و سیستمهای است که در شبکه های نوری غیر فعال (PON) استفاده و نصب می شوند.

بعد از شناسایی قطعات اصلی در لینک نوری، انواع خصوصیات عملکردی فیبرهای نوری از جمله ساختمان فیبر، اصول هدایت و انتشار نوری، تضعیف و پاشندگی سیگنال به طور کامل تشریح خواهد شد. مؤلفه های دیگر لینک نوری همانند گیرنده و فرستنده های نوری در بخش بعدی تشریح می گردند و عملکرد قطعات نوری غیر فعال استفاده شده در PON در بخش بعدی آن توضیح داده خواهد شد.

تعریف واحدها و اجزا Definitions Of Units& Terms

برای شروع، تعاریف بعضی از واحدها و اجزای آنها که به طور وسیع در مخابرات نوری استفاده می شوند ارائه می گردد. این تعاریف شامل واحدهای سیستم متریک، باند طیف الکترو مغناطیسی، باند طیف مخابرات نوری، تشریح مالتی پلکس سیگنال دیجیتال، دسی بل (dB) و ضریب شکست می باشد.

پسوندهای متریک Metric Prefixes

جزء یا مورد اصلی که در کلیۀ کتابهای مخابراتی وجود دارد پسوندهایی است که در واحدهای متریک برای بیان پارامترهایی از قبیل طول، سرعت، سطح توان و سرعت انتقال اطلاعات استفاده می شوند. هر چند این موارد بخوبی شناخته شده اند، اما ممکن است برای برخی خوانندگان این نوشتار جدید باشد. به عنوان یک مرجع قابل دسترس پسوندهای استاندارد، نمادهای آنها و مقدارشان در جدول زیر فهرست شده است که محدوده ای از ۱۰به توان ۲۴۰ تا ۱۰ به توان منفی ۲۴ را در برمی گیرد. به عنوان مثال : ۲ ضربدر ۱۰ به توان منفی ۹ برابر ۲nm (نانومتر) است. سه مورد بالایی و پایینی جدول خیلی متداول نیستند.