DSLAM چیست
DSLAM چیست و چگونه کار می‌کند؟

DSLAM چیست و چگونه کار می‌کند؟

با گسترش کاربرد اینترنت در سراسر جهان و نفوذ ابزارهای ارتباط با اینترنت به تمام بخش‌های زندگی بشری، امکانات و فناوری‌های استفاده از اینترنت و ابزارهای آن نیز به شکل چشم‌گیری در حال تغییر و تحول است و روزانه ابزارهای جدیدی برای استفاده کارآمدتر و سریع‌تر از اینترنت به عنوان بستری برای استفاده از آخرین فناوری‌های روز به کاربران ارایه می‌شود.

شاید بتوان یکی از دلایل این مسئله را تاثیر استفاده از اینترنت به عنوان ابزاری برای رشد و توسعه کشورها دانست. به همین خاطر است که میزان استفاده از اینترنت توسط افراد یک جامعه به عنوان شاخصی برای میزان رشد و پیشرفت کشورها در نظر گرفته می‌شود و هر چه میزان استفاده از اینترنت توسط افراد و سازمان‌های یک کشور بیشتر باشد، آن کشور توسعه‌یافته‌تر خواهد بود. چه آن که، دسترسی سریع به اطلاعات به عنوان کلیدی‌ترین عامل در عصر حاضر همیشه مورد توجه افراد و سازمان‌ها و موسسات بوده است.

بر این اساس، استفاده از ابزارهای کارآمد برای اتصال به اینترنت و بهره‌گیری از امکانات اینترنت برای دسترسی بسیار سریع به آخرین اطلاعات و دانش روز امری بسیار ضروری است.
استفاده از فناوری ADSL که برای برقراری ارتباط پرسرعت و بدون قطعی با اینترنت، طراحی و در اختیار کابران قرار گرفته است، می‌تواند به خوبی پاسخ‌گوی نیازهای یاد شده باشد و سهولت دسترسی مداوم به اینترنت را برای کاربران با سرعت قابل ملاحظه‌ای فراهم سازد.

در حقیقت، با استفاده از این فناوری، می‌توان از یک خط تلفن افزون بر انتقال صوت، برای انتقال داده نیز استفاده کرد تا ضمن این که خط تلفن به صورت عادی برای کاربردهای مکالمه و ارسال و دریافت نمابر مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای انتقال داده نیز به کار گرفته شود. افزون بر امکان استفاده دو منظوه از یک خط تلفن، آنچه که این فناوری را از دیگر فناوری‌های اتصال به اینترنت متمایز ساخته، سرعت بالای آن است.
به گونه‌ای که می‌توان با استفاده از ADSL با سرعتی تا ۴۰ برابر بیشتر از اتصال از طریق شماره‌گیری تلفنی به اینترنت متصل شد.

چگونگی کار DSLAM:

یکی از تفاوت های مهم بین ADSL و مودم های کابلی ، نحوه برخورد و رفتار DSLAM است . کاربران مودم های کابلی از یک شبکه بسته بصورت اشتراکی استفاده می نمایند. در چنین مواردیکه همزمان با افزایش تعداد کاربران ، کارایی آنها تنزل پیدا خواهد کرد. ADSL برای هر یک از کاربران یک ارتباط اختصاصی ایجاد و آن را به DSLAM متصل می نماید.

بدین ترتیب همزمان با افزایش کاربران ، کارایی مربوطه تنزل پیدا نخواهد کرد. وضعیت فوق تا زمانیکه کاربران از تمام ظرفیت موجود خط ارتباطی با اینترنت استفاده نکرده باشند ، ادامه خواهد یافت . در صورت استفاده از تمام ظرفیت خط ارتباطی اینترنت ، مراکز ارائه دهنده سرویس DSL می توانند نسبت به ارتقاء خط ارتباطی اینترنت اقدام تا تمام مشترکین متصل شده به DSLAM دارای کارآئی مطلوب در زمینه استفاده از اینترنت گردند. دستگاهی است با برند های مختلف مانند زیمنس ،هواوی،زیسا ، کامترند که هم به صورت لایه ۲ (بریج) و هم به صورت لایه ۳ در بازار موجود میباشد.

عموما ماژولار است ولی مدلهای غیر ماژولار هم وجود دارد.مدلهای ماژولار عموما از کارتهای پروسسور و پاور ،و کارت مشترکین (مثلا ۲۴ پورت،۴۸ پورت) تشکیل یافته. معمولا پاور ۴۸ ولت دارند و کارتهای مشترکین از یک مودم برد بر پایه اتصال G. ساخته شده است.و در حالت بدون تغییر CO تنظیم گردیده . با تنظیم یکسان Encapsulation در سمت مشترک و dslam و همچنین VPI و VCI یکسان لینک up میشود. در adsl تا سرعت ۲ مگابیت در ثانیه برای مشترک امکان دریافت وجود دارد و در ADSL2+ تا سرعت ۸ مگابیت در ثانیه.

DSLAM از ظرفیت سیمهای مسی مازاد بر حجم استفاده شده توسط بوق برای انتقال داده استفاده مینماید. هر کارت مشترک بسته به تعداد پورت زوج سیم مسی توسط اینترفیسی که در این خصوص تعبیه شده دریافت مینماید. سر دیگر سیمها به یک ترمینال مخصوص متصل میشود.این ترمینال برای هر مشترک ۲ زوج سیم را ترکیب کرده و یک زوج سیم تحویل میدهد.

۱- زوج سیم که از DSLAM خارج میشود.
۲- زوج سیم بوق که از سالن دستگاه میآید.

این دو مسیر با یک جک اسپلیتر ترکیب میشود و دیتا و بوق توسط یک سیم به سمت مشترک ارسال میشود.مشترک با یک اسپلیتر سمت خود بوق را از دیتا جدا کرده و از سیستم استفاده مینماید. نرم افزار DSLAM یا همان سیستم عامل در برندهای مختلف متفاوت میباشد و اصولا یک کنسول رابط مود گرافیکی نیز دارد.که امکاناتی جهت تنظیم دستگاه و پورتها برای کاربر دستگاه فراهم میکند. معمولا قابلیتهایی مانند کنترل پهنای باند برای هر پورت و گراف های مختلف را نیز دارا می باشد.

دی اسلم

دی اسلم هوآوی MA5605 64Port

What is DSLAM?